Tarta Tatin este un desert francez care a fost realizat accidental de surorile Tatin care l-au inventat si l-au servit in hotelul lor. Tarte Tatin a fost creata accidental la Hotel Tatin, condus de doua surori, Stéphanie si Caroline Tatin in Lamotte-Beuvron in anii 1880. Stephanie a inceput sa gateasca o placinta traditionala cu mere, dar a lasat merele gatite in caramel (unt + zahar) prea mult timp. A incercat sa salveze totul punand baza de foietaj deasupra cratitei cu mere si a introdus cratita in cuptor. Dupa ce a intors tarta cu capul in jos, a fost surprinsa sa afle cat de mult au apreciat oaspetii hotelului desertul. In timp ce se coc, zaharul si untul creeaza un caramel delicios care devine topping atunci cand tarta este inversata pe o farfurie. Cercetarile sugereaza ca, in timp ce tarta a devenit o specialitate a hotelului Tatin, dar surorile nu si-au propus sa creeze un „fel de mancare de semnatura”; nu au scris niciodata o carte de bucate si nu au publicat reteta; nici macar nu au numit-o tarte Tatin.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!