Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tarta Tatin cu pere

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Aaaa

481 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tarta Tatin cu pere
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tarta Tatin cu pere

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Aaaa

481 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Tarta Tatin este un desert francez care a fost realizat accidental de surorile Tatin care l-au inventat si l-au servit in hotelul lor. Tarte Tatin a fost creata accidental la Hotel Tatin, condus de doua surori, Stéphanie si Caroline Tatin in Lamotte-Beuvron in anii 1880. Stephanie a inceput sa gateasca o placinta traditionala cu mere, dar a lasat merele gatite in caramel (unt + zahar) prea mult timp. A incercat sa salveze totul punand baza de foietaj deasupra cratitei cu mere si a introdus cratita in cuptor. Dupa ce a intors tarta cu capul in jos, a fost surprinsa sa afle cat de mult au apreciat oaspetii hotelului desertul. In timp ce se coc, zaharul si untul creeaza un caramel delicios care devine topping atunci cand tarta este inversata pe o farfurie. Cercetarile sugereaza ca, in timp ce tarta a devenit o specialitate a hotelului Tatin, dar surorile nu si-au propus sa creeze un „fel de mancare de semnatura”; nu au scris niciodata o carte de bucate si nu au publicat reteta; nici macar nu au numit-o tarte Tatin.

Tarta Tatin cu pere

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Tarta Tatin este un desert francez care a fost realizat accidental de surorile Tatin care l-au inventat si l-au servit in hotelul lor. Tarte Tatin a fost creata accidental la Hotel Tatin, condus de doua surori, Stéphanie si Caroline Tatin in Lamotte-Beuvron in anii 1880. Stephanie a inceput sa gateasca o placinta traditionala cu mere, dar a lasat merele gatite in caramel (unt + zahar) prea mult timp. A incercat sa salveze totul punand baza de foietaj deasupra cratitei cu mere si a introdus cratita in cuptor. Dupa ce a intors tarta cu capul in jos, a fost surprinsa sa afle cat de mult au apreciat oaspetii hotelului desertul. In timp ce se coc, zaharul si untul creeaza un caramel delicios care devine topping atunci cand tarta este inversata pe o farfurie. Cercetarile sugereaza ca, in timp ce tarta a devenit o specialitate a hotelului Tatin, dar surorile nu si-au propus sa creeze un „fel de mancare de semnatura”; nu au scris niciodata o carte de bucate si nu au publicat reteta; nici macar nu au numit-o tarte Tatin.

Ingrediente

Portii:
  • 4 buc pere
  • 150 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 400 gr aluat foietaj
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 1pere
    4 buc
  • 2unt
    150 gr
  • 3zahar
    250 gr
  • 4aluat foietaj
    400 gr
  • 5fulgi de migdale
    50 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.